De Tixel gebruikt een nieuw concept genaamd Thermo-Mechanische Ablatie. Dit houdt in dat een kopje (1 cm2) met kleine titanium pinnen heel kort tegen de huid aan wordt geschoten. Door middel van een korte contactduur met de huid worden er micro gaatjes in de huid gemaakt en wordt warmte diep in de huid gebracht. Door de kleine wondjes wordt een wondgenezingsproces op gang gebracht. De afgifte van hitte in de lederhuid zorgt voor collageen re modellering, die resulteert in een stevigere huid. Het resultaat van de Tixel is vergelijkbaar met die van een CO2 laser, maar met een minder lange down time en minder bijwerkingen. Omdat de Tixel de epidermis veel minder verwondt dan andere apparatuur is de hersteltijd rond de 4-6 dagen. Daarnaast is het risico op complicaties kleiner. Het voordeel van de Tixel is dat ook het gebied rond de ogen behandeld kan worden, omdat er niet met laserstraling maar met warmte gewerkt wordt.

Voordat u deze behandeling kan ondergaan is een consult noodzakelijk.

Waar kan de Tixel behandeling nog meer voor worden gebruikt?

  • Vermindering fijne lijntjes
  • Vermindering rokers huid
  • Vermindering diepere lijnen
  • Versteviging van verslapte huid
  • Versteviging hangende oogleden
  • Vermindering van zonbeschadiging

Voor wie is de Tixel geschikt?

De Tixel is in principe voor iedereen geschikt die de huid wil verbeteren. Zo kunnen (Acne) littekens al op jongere leeftijd voorkomen en de Tixel is ook ideaal voor het aanpakken van de eerste fijne lijntjes die meestal rondom de ogen ontstaan na het 25ste levensjaar. U dient eerst op een consult te komen zodat de therapeute goed naar de huid kan kijken.

Wat zijn de toepassingen van Tixel?

De Tixel is er echt op gericht om de huid te verstrakken en fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Het fijne aan de Tixel is dat het apparaat toepasbaar is op verschillende zones waaronder het gezicht, de hals en het decolleté. De Tixel kan ook toegepast worden op het lichaam en daarbij kun je denken aan de armen, handen, benen, knieën en billen.

Wat gebeurt er VOOR de Tixel behandeling?

De therapeute neemt de geschiktheid voor de behandeling en eventuele risicofactoren door. De Tixel mag op nagenoeg alle huidtypen worden toegepast. Het is wel belangrijk om zowel 4 weken voor als 4 weken na de behandeling niet te zonnen. De therapeute zal voorafgaand aan de behandeling de huid reinigen alvorens van start te gaan met de behandeling.

Wat gebeurt er TIJDENS de Tixel behandeling?

Nadat de Tixel kop op de huid is geplaatst, voelt de patiënt warme prikjes op de huid. Zo behandelen we het hele gebied zeer nauwkeurig. De behandeling zelf kan wel wat pijn geven maar deze pijn is goed verdraagbaar. Indien gewenst kun je voor de behandeling paracetamol gebruiken. Tijdens de behandeling kan de huid rood worden en er kan na de behandelingen wat zwelling plaats vinden. Een behandeling duurt ongeveer 20-30 minuten afhankelijk van de zone.

Wat gebeurt er NA de Tixel behandeling?

De huid zal warmer, roder en wat gezwollen aanvoelen voor ongeveer 24 uur en dit behandelen we na met een verkoelende nabehandelingscrème. De hersteltijd is ongeveer 6-8 dagen waarbij de huid zonverbrand zal aanvoelen (strakke huid). Na 2-4 dagen kan de huid bruine, droge schilfering van minuscule stipjes vertonen. Deze stipjes zijn voor anderen nauwelijks zichtbaar maar kan een licht gebronsd uiterlijk geven. Blootstelling aan de zon moet vermeden worden voor ongeveer 3 maanden.

Afspraak maken Tarieven